Permanentni make-up: Puder obrve

(Povratak na tretmane)

NAJPRIRODNIJA TEHNIKA TRAJNE ŠMINKE

Puder obrve su najpopularnija i najprirodnija metoda površinskog sjenčanja obrva.

Obrve utječu na izgled cjeloukupnog lica te je vrlo važno da su u skladu s individualnim crtama lica i prirodne kakve mi volimo. One gušće i prirodnije lice čine mlađim, međutim guste i debele obrve ne odgovaraju svima pa je jako važno da se oblik obrva prilagodi određenom obliku lica.

Puder obrve danas su jedna od najizvođenijih tehnika trajne šminke obrva i vrlo popularne, a koja sadrži brojne prednosti. Zahvaljujući blagom polutransparentnom sjenčanju na veoma maloj dubini, one izgledaju gušće, punije i prirodnije nego u odnosu na ostale tehnike.

Puder obrve se smatraju modernijom metodom trajne šminke jer se radi na površini kože, a rezultati su mnogo puderastiji što i sam naziv tehnike ukazuje, sa ombre prijelazom. Početak obrve je zamagljen, a kraj obrve precizan i oštar. Ova tehnika daje dojam da su obrve našminkane sjenilom za obrve bez grubih oštrih crta i prejakog pigmenta.

Osim navedenih prednosti, puder tehnika sjenčanja obrva posebna je i po tome što pigment s vremenom ne blijedi, stoga nema brige da se nakon nekog vremena pojave zelenkaste ili ružičaste obrve.

Puder obrve su mnogo sigurnije i bezbolnije u odnosu na tehniku iscrtavanja obrva japanskom metodom (microblading). Nakon tretmana Vaše obrve imaju prirodan izgled, bez strogih kontura te blag i nježan oblik. Preporučuje se dakle, svima koji žele imati lijepo zaobljene i blago definirane obrve.

Za koga je idealna ova tehnika?

Tehnika puder obrve idealna je za masnu kožu i kod prekrivanja starih permanenata te je također odlična za zrelu kožu, kao i za one koji nisu zadovoljni izgledom svojih tankih i nevidljivih obrva. Tretman je relativno bezbolan, a najvažnije je da ne ostaju nikakvi ožiljci jer se on izvodi površinski sjenčanjem, a boja se prilagođava Vašoj koži i dlaci.

Postupak

Prvo se posebnim šestarom određuje jasna simetrija, oblik i debljina obrva.

Nakon toga se mašinicom prelazi preko obrva kako bi se pore otvorile u svrhu bržeg djelovanja anestetika koji se potom nanosi. Sjenčanje obrva se radi mašinicom koja je slična onoj za tetoviranje. Boja obrva bira se tako da one dobiju najprirodniji mogući izgled.

Obrve su odmah po završetku tretmana nešto deblje i izraženije, ali već nakon sedam dana su 40-50% svijetlije i 15-20% tanje te se iz tog razloga radi korekcija. 

Prva korekcija radi se nakon 3 tjedna. 

Trajnost je do dvije godine, ovisno o tipu kože.

Nakon tretmana obrve se mažu vazelinom kako se ne bi osušile. Vrlo je važno pridržavati se uputa nakon samoga tretmana radi optimalnog učinka.

Prvi dan važno je prati obrve toplom vodom i neutralnim šamponom bez rastezanja kože i kružnim pokretima. Nakon pranja, obrve se mažu vazelinom, a kod izrazito masne kože koristi se i vazelin i panthenol. Prvi dan pranje se obavlja svakih sat vremena, kao i mazanje. Prvu večer se preporučuje prije spavanja namazati obrve i staviti najlonsku foliju kako se one ne bi osušile.

Idućih sedam dana koliko bi trebala trajati njega, potrebno je obrve samo mazati vazelinom.

 

Slike tretmana