T-shape tretman lica i tijela

(Povratak na tretmane)

T-SHAPE TRETMAN LICA I TIJELA - RADIOFREKVENCIJA, VAKUUM I CRVENE LASERSKE ZRAKE

T-shape oblikovanje tijela

Zahvaljujući moćnom, inovativnom 3 u 1 sistemu koji sinergično koristi radiofrekvenciju, vakuum i laser za oblikovanje tijela, uklanjanje masnoća i celulita potiče se proizvodnja i obnova vlastitog kolagena. Svi tretmani su neinvazivni, a rezultati su vidljivo zategnuta koža, gubitak kilograma te smanjenje neželjenih centimetara. Pogodan je i za ublažavanje manjih mišićnih bolova.

Na kojem principu radi? Vrlo je jednostavno… T-shape tretman lica i tijela povećava metabolizam tretiranog područja masnih naslaga. Radiofrekvencija zagrijava tkivo 5-10 mm dubine, poboljšava mikrocirkulaciju, pospješuje metabolizam masnih stanica i aktivnost lipolize, poboljšava aktivnost fibroblasta, zateže vlakna kolagena, poboljšava elastičnost kože i njeno učvršćivanje. Vakuum stimulira limfnu drenažu i cirkulaciju krvi, smanjuje količinu masti “usisavanjem”, potiče vazodilataciju (širenje krvnih žila zbog opuštanja glatkog mišićja u žilnoj stijenci čime se povećava protok krvi) te oblikuje tijelo. Laser emitira određenu valnu duljinu svjetlosti od 650 nm koja otapa i znatno smanjuje masne stanice.

T-shape tretman lica

Ovaj tretman koristimo i za podizanje, zatezanje i revitalizaciju kože lica zahvaljujući posebnoj sondi za lice kojom se također potiče proizvodnja i obnova vlastitog kolagena.

Zahvaljujući 3 u 1 sistemu, ovaj tretman ima brojne prednosti za lice:

  • Pegla bore
  • Smanjuje proširene pore.
  • Pospješuje proizvodnju prirodnog kolagena, poboljšava elastičnost kože
  • Zateže kožu

T-shape tretman lica osobito je pogodan za opuštenu kožu sklonu borama te za osvježavanje i mikrocirkulaciju beživotne i suhe kože kao anti-aging tretman u kojem koristimo posebna ulja za radiofrekvenciju. Nakon tretmana naše klijente obavezno tretiramo posebnim svjetlosnim bojama  koja pojačavaju djelovanje samog tretmana.