Hyaluron pen

(Povratak na tretmane)

POVEĆANJE VOLUMENA USANA I SMANJIVANJE BORA

Hyaluron penom povećavamo  volumen usnica i ističemo njihov obrub te smanjujemo bore zahvaljujući hijaluronskim filerima koji u kožu ulaze pomoću vakuumskog pritiska bez upotrebe igle.

O hijaluronskoj kiselini

Hijaluronsku kiselinu otkrio je Karl Meyer 1934. godine. Međutim, puno kasnije hijaluronska kiselina počela je pridobivati pažnju javnosti nakon što je jedan novinar posjetio japansko selo Yuzuri Hara te otkrio kako tamo muškarci i žene u osamdesetim i devedesetim godinama života imaju glatku kožu, fleksibilne zglobove, bujnu kosu, a i visoku razinu aktivnosti. Tajna je u tome da, između ostalog, glavni sastojci njihove prehrane – soja i tofuu – sadrže veće količine molekula sličnih estrogenu koje stanicama šalju signale da proizvode više hijaluronske kiseline.

Hijaluronski fileri imaju široku upotrebu u medicini i kozmetici u pomlađivanju i uljepšavanju žena, jedna je od najkorištenijih supstanci koja se u svijetu svakodnevno koristi u različite svrhe.

Hijaluronska kiselina prirodno se  proizvodi u slojevima kože epidermisa i dermisa, a jedna od glavnih funkcija je zadržavanje vode unutar tkiva kože. Zanimljivo je da je 50 % hijaluronske kiseline u tijelu prisutno u koži, ona održava hidrataciju i vitalnost kolagenskih vlakana.

U našem se krvotoku hijaluronska kiselina konstantno stvara i razgrađuje. U mlađoj dobi ovaj je proces uravnotežen, ali u starijoj se proizvodnja hijaluronske kiseline usporava, povećava se njeno propadanje i zbog toga se javljaju vidljivi znakovi starenja.

Što je više hijaluronske kiseline u epidermisu i što je još važnije u dermisu, više vode se zadržava u koži, više je vlažnosti i koža izgleda mladenački.

O hyaluron penu

Hyaluron pen je prisutan u medicini već nekoliko desetljeća, u obliku umetanja inzulina u kožu za dijabetičare. Međutim, nakon znanstvenih istraživanja i eksperimenata, uređaj se počeo koristiti za izbacivanje hijaluronske kiseline u usne, vrat i lice bez potrebe za iglom.

Hijaluronska kiselina koju ljudsko tijelo proizvodi traje 3-5 dana, međutim, hijaluronska kiselina koju unosimo pomoću hyaluron pena može trajati mjesecima, točnije 4-6 mjeseci kada je potrebno ponovno punjenje.

Postupak se ne može učiniti izvoditi na trudnicama, hiperosjetljivim osobama te osobama s oralnim herpesom koji treba liječiti prije zahvata.

Na kojem principu radi?

Pritisak iz olovke je dovoljno jak da se tekuća smjesa unese u kožu. Olovkom se postižu površniji rezultati te je ova tehnika manje abrazivna od ostalih postupaka, jer se ne koriste igle. Rizik od modrica i blagog oticanja ipak je prisutan, ali prolazi već za par dana.

Postupak je tehnički jednostavan, a rezultati, pogotovo kada se radi o usnama i nazolabijalnim borama, izgledaju lijepo i prirodno.

Hijaluronska kiselina ravnomjerno se raspoređuje bez kvržica, a rezultat je vidljiv odmah nakon tretmana.

Dakle, hyaluron pen je jednostavan uređaj koji omogućuje stvaranje dovoljnog pritiska za unošenje hijaluronske kiseline u ljudsku kožu. Međutim, ni u kom slučaju, to nije čudotvorno rješenje već osvježava i poboljšava izgled lica dajući mu prirodan izgled.

Prednosti:

  • Prirodan izgled i neinvazivna tehnika
  • Povećanje volumena usana
  • Punjenje bora
  • Ne ostavlja ožiljke
  • Kratko vrijeme tretmana (oko 30 minuta)
  • Odmah vidljiv učinak