Frakcijski microneedling RF

(Povratak na tretmane)

SMANJIVANJE OŽILJAKA OD AKNI, HIPERPIGMENTACIJE I POMLAĐIVANJE

Frakcijski microneedling s radiofrekvencijom efikasna je nekirurška tehnika koja kombinira mikro-igle i radiofrekveneciju te se uglavnom koristi za liječenje ožiljaka, strija, hiperpigmentacije te drugih promjena na koži izazvanih štetnim vanjskim utjecajima.

Liječenje pomoću mikro-igala osmislio je 1997. godine plastični kirurg dr. Desmond Fernandes zahvaljujući kojemu koristimo tehniku za različita dermatološka stanja.
Doktor ima aktivni i holistički pristup zdravlju, osobito procesu starenja zalažući se za aktivno održavanje i njegu lica i tijela izvana, ali i iznutra.
Tijekom tretmana regulira se dubina penetracije mikro-igala i energije radiofrekvencije ovisno o problemu. Deseci izoliranih mikro-igala prodiru u epidermu u isto vrijeme i prenose radiofrekvencijsku energiju iz mikro-kristalnog vrha.

Koji su glavni problemi koje treba riješiti?

1. Bore
2. Pomlađivanje lica, podizanje i zatezanje
3. Uklanjanje strija
4. Porozna koža
5. Crvenilo
6. Izbjeljivanje kože
7. Ožiljci od akni
8. Redovito održavanje kože

Frakcijski microneedling RF sustav kroz poseban dizajn sitnih iglica s radiofrekvencijom prodire kroz epidermis i dermis u dubinu 0,2-2mm. U slučaju tretiranja strija na tijelu, dubina mikro-iglica je 3 mm. Ubodima se oslobađa radiofrekvencija, stimulira kolagen i elastično tkivo, te je epidermalni sloj siguran.
RF energija prodire u dermis, te je najbolji način za smanjivanje dubinskih ožiljaka i pora, te dugotrajno zatezanje bora na koži. Tretmanom se cilja dermis, a epiderma (površinski sloj kože) se vrlo brzo oporavlja.

Koliko tretmana je potrebno?

Otprilike 5 tretmana za postizanje pozitivnog rezultata, razmak između tretmana je 2 tjedna.

Opis tretmana

Tretman frakcijskim microneedlingom traje 20 do 30 minuta. Nakon tretmana klijenta se podvrgava tretmanu kromoterapije, odnosno liječenju plavom bojom koja djeluje antibakterijski i antivirusno. Tako da cjeloukupni tretman traje oko sat vremena.

Uređaj sadrži 64 iglice za jednokratnu uporabu koje pokreće motor velikom brzinom na način da se one pomiču naprijed – natrag probijajući kožu. Cilj je stvoriti mikro-ozljede koje potiču obnavljanje kože, stvaranje kolagena i elastina. Kako struktura kože u velikoj mjeri ostaje netaknuta, koža zacjeljuje unutar 2-5 dana nakon tretmana.

Također velika prednost ovoga tretmana je što se zahvaljujući ubodima povećava apsorpcija preparativne kozmetike ovisno o problemu od kojega klijent pati. Tako se u slučaju hiperpigmentacije na kožu stavljaju serumi za posvijetljivanje kože i vitamin C, u slučaju ožiljaka serumi za regeneraciju s mnoštvom vitamina, u slučaju pomlađivanja kolagenski serumi, kao i hijaluronski gel…Mišljenja smo da je najbolje staviti različite serume jer samo jedan ne rješava probleme. Vitamini A, C, antioksidansi i peptidi mogu promijeniti kožu i dati zdraviji i svježiji ten.

Kome je ovaj tretman namijenjen?

Pogodan je za sve tipove kože, a njegova primjena postaje sve popularnija zbog pozitivnih učinaka.
Kao i sve tretmane, potrebno je ponoviti više puta i ovaj kako bi se postigao najbolji rezultat.
Ovaj tretman također se može kombinirati s drugim tretmanima u određenom vremenskom razdoblju radi još boljih rezultata.

Nakon tretmana potrebno je izbjegavati sunce i solarij 3 – 5 dana. Nakon toga, prilikom izlaganja suncu svakako preporučujemo koristiti kreme sa zaštitnim faktorom ili zaštiti kožu lica pomoću kape ili šešira.
Tretman se ne primjenjuje na otvorenim ranama i upaljenim aknama.