Moja osobna priča i viđenje rada u salonu

(Povratak na novosti)
By: Ivana Gogić, 8 srpnja, 2018

U kozmetičkom salonu Mirja radim 2 godine i 2 mjeseca, a počela sam sasvim neočekivano i spontano. Inače sam po struci diplomirana pravnica s dvogodišnjim iskustvom rada u upravi.

2016. godine u svibnju bila sam bez posla i zaista nisam znala gdje bih tražila posao. Po običaju, poslala bih zamolbe i čekala.

Ali jednog dana mama (vlasnica kozmetičkog salona Mirja i medicinska sestra po struci) me nazvala i rekla da donesem bijelu odjeću na posao i da počinjem raditi kod nje.

Znala sam doći kod mame na tretmane, ali nisam nikada pomislila da bih radila s njom.

Počelo je tako što sam čistila, gledala nju kako radi, bila polaznica raznih tečajeva, te sam čak bila i u Njemačkoj na edukaciji. Uživajući u svemu tome, uvidjela sam da je taj posao izuzetan, za mene plemenit poziv zbog toga što ga promatram iz drugačije perspektive.

Naime, žene dolaze u kozmetički salon kako bi se uljepšale, a za mene uljepšavanje lica i tijela ima jedno dublje značenje. A to je poboljšanje kvalitete samog života.

Smatram da je za kvalitetan i sretan život potrebno obratiti pažnju na bogatstvo unutrašnjeg, ali i vanjskog izgleda.

Primjetila sam koliko žene bude sretnije kada pogledaju svoje lice nakon tretmana, kada umor s lica bude uklonjen. Osmijesi zadovoljnih klijenata me usrećuju i motiviraju da taj plemeniti poziv radim najbolje što mogu u svakom trenutku.

Dobre i zdrave navike čine radostan život. Njegujući svoje tijelo, njegujemo i svoj duh. Osobno kad se probudim, trudim se svaki dan popiti čašu, dvije vode na prazan želudac, raditi vježbe istezanja te doručkovati. Usput, volim pjevušiti ili ponavljati kratke rečenice zahvalnosti i izražavati radost na novom danu. Jer svaki novi dan je novi život.

Pretjerana briga za fizički izgled pak, ne donosi nikakvo pravo zadovoljstvo bez brige za poboljšanje misli, uvjerenja i duha.

Uvijek podržavamo zdrave navike i pozivamo Vas da dođete kod nas! 🙂

 


Comments are closed here.